Dvije neporažene reprezentacije igraju večeras u prvom 1/2 finalu na ovogodišnjem Euro Basketu.

velika slov španj 14,9

Prvak Španjolske na dva je koraka od odbrane naslova prvaka Europe i ujedno ovo će im biti 10. uzastopni polufinalni nastup. S druge strane, Slovenija želi ostvariti svoj san i cilj po koji su došli na ovo prvenstvo a to je igrati u finalu EP i zasjesti na vrh košarkaške Europe. Sve bi to bilo tako lako da s druge strane ne stoji aktualni prvak Europe, reprezentacija Španjolske predvođena braćom Gasol!

Prema njihovim dosadašnjim nastupima, Španjolska i Slovenija bile su dvije najbolje reprezentacije dosadašnjeg dijela turnira, ali samo jedan od njih će imati pravo da ostvari svoje snove i plasira se u finale.

top pon koš 14,91

Španjolska protiv Slovenije (20:30 CET / 21:30 lokalno vrijeme)

Forma turnira – Španjolska: WWWWWWW – Slovenija: WWWWWWW

Anthony Randolph protiv Marca Gasola. Kada “zagonetni” Randolph igra dobro, Slovenija skoči na drugu razinu i izgleda moćno kao bilo tko. Nakon sporog starta na EuroBasketu rooki na ovogodišnjem turniru,imao je značajan utjecaj na posljednjih nekoliko utakmica.

Protiv Latvije u četvrtfinalu, Randolph je napravio svoj prvi start turnira i igrao je protiv zvijezde Kristapsa Porzingisa. Randolph nije uspio zaustaviti Porzingisa, ali ga je naporno čuvao kako bi ovaj postigao što manje poena za svoju momčad i bio je izvanredan u tome. Završio je s 18 koševa, uključujući 3-od-5 za tri i 9 skokova.

U susretu protiv Njemačke u četvrtfinalu, Marc Gasol ubacio je 18 poena u trećoj četvrtini kako bi potaknuo Španjolsku na pobjedu.

Protiv Njemačke, mlađi Gasol’s bio je all-round igrač i pokazao je sve svoje kvalitete postigavši ukupno 28 poena, 4 asistencije i 10 skokova. Kada Gasoli dominiraju na taj način, Španjolska je gotovo nepobjediva.

velika marc gasol

Na mnoge načine, ova igra je dostojna Finala, po tom što je ispunjena s nekoliko superstarova. Timovi se razlikuju po stilovima igre, dodajući da su intrige.

Blagoslovljena sjajnim igračima Dragićem i Dončićem, Slovenija može svakom zagorčati život što je pokazala i u utakmici protiv Latvije kada im je utrpala 103 poena.

Dragić i Dončić su briljantni u tranziciji i izolirani, što ih čini sposobnim za bodovanje ili postizanje poena na različite načine. Oni će izgledati agresivno i igart će na rubu u pokušaju da dobiju braću Gasol i plasiraju se u finale.

Njihova vizija i glatko usavršavanje osiguravaju Sloveniji dosta toga dobrog u ovom susretu. Međutim, kako bi Slovenija pobjedila morat će se poudarati s neusporedivom snažnijom reprezentacijom Španjolske.

Protiv Latvije, Randolph i Gasper Vidmar neumorno su pomagali da Slovenija stekne veliku prednost kada se susret lomio. Morat će ponoviti taj trud i boriti se protiv Španjolske.

velika dončić

pon koš 14,9
pon koš 14,91