Rano ujutro po našem vremenu od 2:00 starta finalna serija za najvredniji trofej u svijetu hokeja, popularni Stanley Cup!

velika crosby

NHL Stanley Cup Finale 2017: Nashville Predators protiv Pittsburgh Penguinsa pregled, izgledi, predviđanja

Nashville Predators, na čelu s P.K. Subban, Pekka Rinne, Filipom Forsbergom i Jamesom Nealom nastupit će u prvom NHL Stanley Cup finalu, nasuprot njima stajati će Sidney Crosby, Evgeni Malkin i Matt Murray zvijezde Pittsburgh Penguinsa.

Momčadi u borbu za največi trofej koji se može osvojiti u ovom sportu, popularno nazvani Stanley Cup kreću rano ujutro p.n.v. od 2:10 h. Igra se serija u eventualnih 7 utakmica ili tko prvi ostvari 4 pobjede!

Serija kreće u Pittsburghu. Pingvini će pokušati osvojiti svoj peti Stanley Cup i treći od 2009.

Kako su došli do Finala

Pittsburgh Penguini

Pingvini su imali tešku putanju do finala,što zbog svojih protivnika što zbog ozljeda. Murray je pojačao ozljedu u zagrijavanju prije utakmice prvog kola protiv Columbus Blue Jacketsa, prisiljavajući njegovog backup goaltendera, Marc-Andre Fleury da stupi u akciju.

Oni su u borbi za predsjednikov trofej pobjedili Washington Capitals u igri br.7 na putu do Ottawe. Murray je preuzeo Fleuryevu ulogu u igri br. 4 finala Istoćne konferencije protiv Ottawa Senatorsa.
Slavili su u utakmicama br. 4 i 5 kako bi vodili sa 3-2 u seriji, ali Senatorsi su ih prisilili na igru br.​​7, gdje su Pingvini pobijedili u dvostrukom produžetku.

Nashville Predators

nashvile nhl fin

Nakon što su regularni dio sezone završili na drugom mjestu, Predatori su u prvom krugu izbacili vrhunski Chicago Blackhawks, dopuštajući im samo tri gola u seriji.

Predatorsi su na putu do finala bili uvjerljiviji od svojih večerašnjih protivnika i naputu do velikog finala, prvo su izbacili St.Louis Blues rez. 4:2 u seriji da bi u finalu Zapadne konferencije bili bolji od Anaheim Ducksa indetičnim rezultatom od 4:2

Nakon što je završio na drugom mjestu na divljoj karti, Predatari su u prvom krugu izbacili vrhunski Chicago Blackhawks, dopuštajući samo tri gola u seriji. Oni su osvojili utakmicu Game 6 u Nashvilleu, 6-3, nakon što je dobio štit u štih od Colton Sissons i dva kasni prazan-net ciljeva.

Raspored serije

Igra 1: Utorak, 30. svibnja – Nashville u Pittsburghu, 2:00 h.
Igra 2: Četvrtak, 1. lipanj – Nashville u Pittsburghu, 2:00 h.
Igra 3: Nedjelja, 4. lipnja – Pittsburgh u Nashvilleu, 2:00 h.
Igra 4: Utorak, 6. lipnja – Pittsburgh u Nashvilleu, 2:00 h.

Igra 5 *: Petak, 8. lipnja – Nashville u Pittsburghu, 2:00 h.
Igra 6 *: Ponedjeljak, 12. lipnja – Pittsburgh u Nashvilleu, 2:00 h.
Igra 7 *: Četvrtak, 15. lipnja – Nashville u Pittsburghu, 2:00 h.

Prognoza serije :
Pittsburgh Penguins dobivaju seriju u sedam utakmica.

nhl fin pon29,5